נכון לסופה של 2023 – מסלול הלימודים המבוקש ביותר בארץ הוא של הנדסאים למיניהם. יש לכך כמה סיבות, וביניהן: הדרישה הגבוהה בשוק למקצוע, תנאי קבלה נוחים, לימודים ממוקדים וקצרים יחסית (כשנתיים בממוצע, לעומת תואר אקדמי בלימודי הנדסה שאורך 4-3 שנים בממוצע), וגמישות של הבוגרים בהשמה תוך התאמתם למשרות שונות.
השוק צמא להנדסאים במקצועות שבהם נדרש ידע בהנדסה, כמו הנדסאי חשמל, הנדסאי מכונות, הנדסאי תעשייה וניהול, הנדסאי מכשור ובקרה, הנדסאי מים, הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי אדריכלות, הנדסאי ביוטכנולוגיה, ועוד. לכך יש להוסיף את העובדה שהמדינה מעודדת כיום לימודים מקצועיים ומאפשרת לימודים חינם לחיילים משוחררים - חמש שנים מיום השחרור.
לימודי הנדסאי תוכנה: מדוע הם כדאיים כל כך
העובדה שכיום יש מבחר מסלולי לימודי תעודה במקצוע זה – בפיקוח המכון הממשלתי להשכלה טכנולוגית (מה"ט) השייך למשרד הכלכלה והתעשייה, מקלה על הלומדים לרכוש ידע תיאורטי ומעשי בשטח, תוך כדי הלימודים, דבר שמקל על השתלבותם בעבודה. משרד העבודה אף מעודד את ההרשמה ללימודים אלה בכותבו: "התמורה הכלכלית ללימודי הנדסאות, אשר נמשכים כשנתיים, הינה גבוהה ועולה במקרים רבים על זו של תארים אקדמיים הנמשכים שלוש שנים".
המשרד אסף נתוני השמה ושכר של רבים מבוגרי המכללות הטכנולוגיות המעניקות דיפלומת הנדסאי תוכנה בתקצוב ובפיקוח מה"ט, והוא מציין כי "בוגרי לימודי הנדסאות עוברים בקלות את השכר הממוצע במשק, כשבראש טבלת השכר ממוקמים מקצועות הנדסה אזרחית והנדסת מכונות". נקודה נוספת ראויה לציון: לימודי הנדסאי תוכנה מכשירים את אנשי המחשב לעבודה מעשית, כאשר הסטודנטים במסלול הנדסאים – הנדסאי תוכנה והנדסאי מחשבים - לומדים שפות תכנות שונות.
מעבר לשכר ולהשתלבות במקצוע הנלמד, מציין משרד העבודה כי נבדקו על ידו גם פרמטרים נוספים כגון עניין בעבודה, ביטחון תעסוקתי ואפשרויות קידום. תמונת המצב שעלתה היא כי באופן גורף ההנדסאים מרוצים מאוד מעבודתם ומוצאים בה עניין רב. בכל המגמות ציינו מעל ל-83% מההנדסאים ומהמהנדסים כי הם מוצאים עניין בעבודתם ונהנים מביטחון תעסוקתי גבוה.
מה עושה הנדסאי תוכנה
תפקידו של הנדסאי תוכנה כולל פיתוח פתרונות תוכנה, כתיבת יישומי תוכנה, ניתוח דרישות המערכת לפי צורכי הלקוחות, בדיקת תוכנה והבטחת איכות, כתיבת מסמכי אפיון, שילוב התוכנה במערכת, תמיכה בפיתוח המערכת, ועוד. והיות שבהתאם לצורך הגדול בשוק של אנשי מקצוע, גם השכר במקצועות ההנדסאיים בהחלט משמעותי – הדבר כמובן מוסיף לפופולריות העצומה של מקצועות אלה.
שכר הנדסאי תוכנה 2023
בממוצע, השכר להנדסאי חסר ניסיון נע בין 9,000 ל-11,000 שקלים, להנדסאי עם ניסיון של 3-5 שנים 11,000-18,000 שקלים, ולהנדסאי עם 5-10 שנות ניסיון – 32,000-18,000 שקלים. גובה השכר משתנה מאדם לאדם ומחברה לחברה, כשלעיתים השכר יכול להיות גבוה ב-25-20 אחוז יותר מהמצוין לעיל. מובן שעם השנים ניתן לצבור עוד ועוד ניסיון, ולהגיע לדרגות גבוהות של שכר. כך, מהנדס תוכנה בכיר יכול להשתכר בממוצע בכ-38,000 שקלים.
היכן כדאי ללמוד הנדסת תוכנה
כדי להבטיח הכשרה מקצועית ראויה במכללה בעלת ניסיון ויכולות שילוב בשוק העבודה, מומלץ לבחור בגוף מקצועי מתמחה בעל רקע הולם והוכחת יכולת. עתיד – רשת מכללות טכנולוגיות בפריסה ארצית, פועלת מאז 1990 כמכללה למקצועות הבנייה, הרכב, התחבורה החכמה, התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת. כיום היא מפעילה 7 מכללות ו-4 בתי ספר להנדסאים המכשירים בלימודי חדשנות והסמכה בטכנולוגיה ובתעשייה ומובילים את ההכשרה המקצועית וההשכלה הטכנולוגית בישראל. עם כ-600 מרצים מנוסים ומקצועיים בכל התחומים ועם הענקה מרבית של תשומת לב ניהולית ופדגוגית לכל סטודנט, הרשת מכשירה מדי שנה כ-15,000 סטודנטים המשתלבים בכל ענפי המשק.
הרשת מבטיחה למידה בקבוצות קטנות ובמעבדות וסדנאות מהמתקדמות ביותר, תוך שמירה על קשר אישי עם כל אחד מהסטודנטים וקמפוס וירטואלי המאפשר למידה סינכרונית וא-סינכרונית. תוכנית הלימודים היא בהתאמה אישית, תוך בניית רצף הכשרה טכנולוגית עד להסמכה ממשלתית ובינלאומית. הלימודים במכללה מוכרים לצבירת נקודות זכות בתארים אקדמיים. היא מבטיחה לתלמידיה קשרים הדוקים ושיתופי פעולה עם התעשייה, תוך הכוונת הבוגרים למשרות נחשקות. מכללות הרשת בחולון, ירושלים ואשקלון מהוות מרכזי הכשרה ממשלתיים, כשכל הקורסים הנלמדים בהן הם במימון מלא של מדינה. לפרטים והרשמה חייגו: 9088*
תגובות