
סיפורי הצלחה
עליזה, מכללת עתיד
שמי עליזה בת 35 נשואה ואמא ל4 ילדים מקסימים. עובדת במשרה חלקית ב'מועצה הדתית' שבעיר מגוריי אופקים. סטודנטית שנה ב' להנדסת מיכשור רפואי. בילדותי חלמתי ורציתי להיות אחות. שעוזרת בתהליך הריפוי ושיקום החולה, ובכך משפרת את איכות חייו ולמעשה מצילה ומשקמת לא רק את הגוף אלא גם את הנפש, כמו שנאמר: "נפש בריאה בגוף בריא".
לפני 9 שנים נולד לי ילד פג(488 גרם בלבד), ובפגיה נפתח בפני עולם חדש של עובדי רפואה שלא היה מוכר לי.. לכל אחד היה חלק חשוב בהצלתו.... כשבני סיים בהצלחה כיתה א' הרגשתי מוכנה ופנויה להתחיל את מסע הלימודים שלי בתחום הסיעוד/רפואה ובסיומם לעבוד בתחום, ולהגשים את עצמי. חיפשתי מקום שאוכל כבר להתחיל ללמוד בלי מכינה ופסיכומטרי לא רציתי לבזבז עוד זמן יקר.
ולמזלי במכללת "עתיד" תנאי הקבלה ותנאי הלימוד ל "הנדסת מיכשור רפואי" התאימו לי במיוחד אין צורך בפסיכומטרי. הלימודים 3-4 ימים בשבוע ולא יותר!. וזה מאפשר לי לשלב חיי משפחה ועבודה במקביל.
כשאוהבים את מה שעושים זה מצליח. וברוך השם הצלחתי לקבל ציון גבוה במבחן מה"ט שנה א'.

בן אור שקולניק, מכללת עתיד מעלות
בגיל 33, בן אור שקולניק, נשוי + 3, היה בשלב משמעותי בחייו – כשעמד לסיים את מסלול לימודי הנדסאים במכללת עתיד מעלות. שבוע לפני מועד ההגנה על פרויקט הסיום שלו, הוא עבר תאונת אופנוע קשה. אם אתם חושבים שזה עצר אותו, אתם טועים!
בסיוע צוות המכללה, ועם המון נחישות, הוא הגן על הפרויקט ממיטת בית החולים, וסיים בהצטיינות.
שקולניק הוא תושב חוזר, שגר בארץ ללא משפחתו המורחבת. "עברתי בגיל 13 עם כל המשפחה לגור בארה"ב. בגיל 24 חזרתי לארץ לבדי, כי רציתי לעשות צבא. אשתי ואני מכירים מגיל צעיר, ההורים שלנו הם חברים מאד טובים עוד מרוסיה ממנה עלו לישראל. כשחזרתי לארץ התחברנו והתחתנו. בהתחלה חיינו באשדוד ואז עברנו קרוב יותר להורים שלה כדי שיעזרו לנו".
לאחר שעבר לצפון, מצא שקולניק עבודה ב"ישקר". "אני עובד כמפעיל/כוון מכונה. שמעתי אצלנו על האפשרות ללימודי הנדסאים בעתיד מעלות בסיוע המפעל, והחלטתי להירשם. הייתי בשנה של מכינה ולאחר מכן התחלתי במסלול של שלוש שנים".
הקליטה במכללה הייתה מצוינת. "שמעתי מראש דברים מעולים עליה ואכן גיליתי מכללה קטנה ואינטימית שבה כל סטודנט מקבל את הסיוע שהוא צריך. המורים מדהימים ומקצועיים. גם אם לא הבנת, המרצה ימצא 17 דרכים אחרות ללמד עד שאתה תבין. יש שם את הצוות הכי מדהים, הכי מקצועי, שבאמת נותן מכל הלב. מרמת המנהל ועד למנקים. אף פעם לא ראיתי שיש סטודנט שצריך עזרה ולא מקבל אותה".
ממש לקראת סיום הלימודים, התרחשה התאונה. "יצאתי יום אחד מהעבודה והחלקתי עם האופנוע. היו לי שבעה שברים ואושפזתי. חשבתי שאני הולך לפספס את ההגנה על פרויקט הסיום, אבל קיבלתי אישור מיוחד וביום הרביעי כבר עשיתי את ההגנה על פרויקט הסיום, היישר ממיטת בית החולים כשהשותף שלי, דניאל ינקוביץ, היה בכיתה וגיבה אותי היישר מהמכללה. הפרויקט שלנו היה אגורון להרמת צינורות. עבדנו על זה כמעט חצי שנה, קיבלנו ציון טוב לשמחתי".
את הדיפלומה קיבל שקולניק לפני כחודש והוא סיים בהצטיינות. "זו הייתה עבודה מאד קשה, אבל זה היה שווה את זה בסוף. אני ממליץ לכל מי שמתעניין בתחום - שילך על זה".
לצד הלימודים, אגב, שקולניק הוא ספורטאי חובב שהתאמן למרתון, וגם מתנדב בפרויקט חברתי חשוב – "שערים", שבו מסייעים המשתתפים לבני נוער. "אחד המרצים במכללה סיפר לי עליו, ולמרות שלא היה לי ניסיון בלימוד או עם נערים, החלטתי להצטרף. עבדנו עם חבר'ה מכפרים ערביים, ועזרנו להם לתרגל עברית".

בנימין סעדייב, בוגר מכללת עתיד באר שבע
מעלים הילוך, למרות הכל!
בנימין סעדייב סיים שנה ג' במסלול הנדסאי רכב בבאר שבע, ובעוד שבועיים ייבחן על הפרויקט המסקרן שלו: תיבת הילוכים רובוטית מסוג DSG. 🚗🤖
בהצלחה!

רחל גרינברג, בוגרת מכללת עתיד חיפה
החודש חולקו מלגות "מומנטום" להנדסאים מצטיינים במגמת רכב במכללות מה"ט.
אחת הזוגות במלגה היא רחל גרינברג ממכללת עתיד חיפה.
"אני לומדת במגמת הנדסאי מכונות במגמת רכב, שנה ב'. רציתי להכיר את התחום, ראיתי שזה ענף מאוד דינמי ומעניין. החוויה שלי מהלימודים היא חיובית. נהניתי מהשיעורים המעשיים בסדנה. אני מקווה להיכנס לתחום של החשמל והדיאגנוסטיקה, וזה דורש רקע לימודי ובעיקר עבודה מעשית."
בהצלחה לרחל! 💨🚗
מומנטום. מנוע הצמיחה של מקצועות הרכב

אופיר רשתי, בוגר מכללת עתיד תל אביב
אופיר רשתי, בוגר מכללת עתיד תל אביב במסלול קציני בטיחות בתעבורה. "ככל הידוע לי אני קצין בטיחות הכי צעיר במדינה", הוא מספר, "קראו לי לא פעם לראיון עבודה רק בשביל להבין איזה ילד בן 25 הגיע לתחום".
"נהניתי מהלימודים במכללת עתיד, מוסיף אופיר, "האווירה הייתה טובה ומשפחתית. קיבלתי יחס טוב ואני בהחלט מרוצה מהמקצוע שרכשתי, שללא לימודים לא הייתי מגיע אליו. אני לוקח את העבודה ברצינות ומוכן ללמוד עוד ועוד. זה תפקיד רציני עם המון אחריות. לכל מי שהנושא מעניין אותו ומאמין שיש לו את הכוח לשנות - אני ממליץ לשקול ללמוד את התחום . קצין בטיחות זה הדבר".

קוסטה אסמיס, בוגר מכללת עתיד חיפה
קוסטה אמסיס, בוגר מכללת עתיד חיפה במגמת הנדסאי רכב וכיום הוא אחד המרצים הבולטים והאהובים ביותר במכללה, שמלמד ומרכז קורסים רבים בתחום הרכב.
"מסלול לימודי הנדסאי רכב ערך כשנתיים וסיימתי כמצטיין, כאשר במהלך הלימודים השתלבתי בתחום ההוראה, ושימשתי כמרצה ויועץ בתחום הרכב. בזכות מנהל המכללה שהאמין בי והמרצים שדחפו אותי ותמכו בי והתוצאות היו מדהימות.
לאחר סיום ההנדסאים המשכתי להתפתח בענף הרכב והשלמתי את הסמכות האוטוטק של חשמל רכב, מכונאות רכב ומיזוג אוויר ובנוסף גם בוחן רישוי וקצין בטיחות בתעבורה.
בסיום לימודיו קוסטה השתלב כקצין בטיחות ברשת עתיד ובמהלך עבודתו קוסטה פנה גם ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת חיפה שגם אותם סיים בהצלחה.
ענף הרכב, אומר קוסטה הוא תחום שניתן להתפתח ולצמוח בו ויש בו אופק תעסוקתי הפונה למקצועות רבים בתחום הרכב.

אורטל שמחייב, מכללת עתיד לוד
היי אני אורטל שימחייב ואני רוצה לספר לכם על סיפור ההצלחה האישי שלי .
אמא לשלושה ילדים. לפני כשנה שמעתי על קורס הנהלת חשבונות במכללת עתיד בלוד. מהרגע הראשון שהגעתי לרישום קיבלו אותי באהבה ובחיוך, נתנו לי להרגיש שאני מיוחדת ושילוו אותי בדרך להצלחה וכך קרה. בורכנו במרצים מקצועיים שלא וויתרו על אף תלמיד, תקופת הלימודים זכורה לי כתקופה יפה ורגועה. מנהל המכללה רפי, נותן הרגשה משפחתית ומשיב לכול שאלה ופותר כל בעיה מייד.
ורוצה לומר מכללת עתיד אתם אלופים תודה רבה בזכותכם אני עם תעודה ובטוחה שבהמשך לימודים יהיו רק אצלכם.

אורי גוריא, בית הספר הריאלי העברי חיפה
כמנהל מתחמי חדשנות, מייקרים ורובוטיקה בבית הספר הריאלי, נדרשתי להתמקצע בתכנון תלת מימדי.
מכללת עתיד קרית מוצקין נתנה לי פתרון מקצועי ויכולת לקדם משמעותית את הידע שלי בתכנון תלת מימדי בתוכנת סולידוורקס. העברת הקורס הייתה בצורה מקצועית וללא פשרות.
בזכות הידע שרכשתי הצלחתי להבין לעומק את עולם ה-3D ופתחתי ראיה תלת מימדית.
כעת למעשה אני מלמד תלת מימד.
אורי גרויא
מנהל מתחמי מייקרים, בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

איוב חנא, מכללת עתיד חיפה
רואה החשבון איוב חנא, מפקח קורס חשב שכר בכיר מטעם לשכת רואי החשבון, סיים לאחרונה בהצלחה קורס בודק שכר (מסלול רו"ח) במכללת עתיד בחיפה כתב לרכזת הקורס מנאל: "ההתנהלות המקצועית שלך ראויה לציון ושבח, התנהלותך נותנת ערך מוסף למכללת עתיד. היכולות שלך מסייעות להוביל את הסטודנטים לעתיד טוב ומתקדם יותר."

אנטון פולטרוק, מכללת עתיד באר שבע
החל ללמוד לפני כחצי בקורס חשמלאי מוסמך במכללת באר שבע, קורס שנמשך כשנתיים. "הגעתי ל'עתיד' בעקבות המלצות וקיבלתי מלגת לימודים", מספר אנטון, "אני עושה את מירב המאמצים - ואני חייב לשבח את המרצים במכללה, יש להם ותק של 15-20 שנה בתחום, זה אומר המון. תודה על העזרה והתמיכה, לא בכל מקום נותנים את הלב ונלחמים עבור הסטודנטים. ב'עתיד' יש ממש תחושה שרוצים שתצליח ולא עוזבים אותך עד שתבין. כעת אני ממשיך הלאה לקורס חשמלאי ראשי, וכבר היום התחלתי לעבוד במפעל לפרויקטים הנדסיים 'לומר', עבודה שהמכללה עזרה לי לקבל דרך פרוייקט 'השמה' בתחום החשמל".

אסתאר פרץ, מכללת עתיד לוד
תכירו את אסתאר פרץ, אמא לשניים, בוגרת קורס הנהלת חשבונות 1+2 במכללה בלוד!
"בחרתי במכללת עתיד כי זה היה קרוב לבית, אבל מהר מאד הבנתי שהמרצים טובים ומקצועיים ושעשיתי את ההחלטה הנכונה.
אני מנהלת בחברת 'גקו' את כל מערך הנהלת החשבונות, ובזכות הלימודים צברתי ידע רב וחדש.
מכללת עתיד מאפשרת לאנשים בכל שלב בחיים, ונשים בפרט, לצמוח ולהמשיך לפתח את הקריירה, וזו הוכחה שאין גיל לצמיחה אישית והצלחה. תודה רבה למכללת עתיד ולמרצים, ולרפי שרביט, מנהל מכללת עתיד לוד, שתמיד היה שם בשבילנו."

גזמאוי מוחמד, מכללת עתיד חיפה
גזמאוי עובד בימים אלה בתפקיד בכיר מאוד בענף – כמנהל המוסך המרכזי של יבואנית הרכב הגדולה לובינסקי, החל לעבוד בלובינסקי בשנת 2008, התקדם בסולם התפקידים לאורך השנים, והוכיח שוב ושוב את יכולותיו.
"התחלתי את הלימודים במסלול של הכשרה מקצועית, ולמדתי אוטוטרוניקה, הבנתי שזה תחום שאתה חייב להתעדכן בו ולכן החלטתי להמשיך וללמוד במסלול להנדסאי רכב בעתיד ובוחן רישוי. כבר בזמן הלימודים התחלתי לעבוד בענף ולהתקדם בקריירה".

חגי רוזנצוויג, מכללת עתיד תל אביב
בוגר קורס אוטוטרוניקה ומסלול הנדסאי רכב במכללת עתיד תל אביב. כששואלים אותו מהי ההמלצה העיקרית שלו לסטודנטים, תשובתו חד-משמעית: "לשלב את הלימודים עם ניסיון מעשי. זה לא ללמוד ואז לעשות - זה לעשות וללמוד ביחד. חוץ מזה חייבים תשוקה לתחום המכונות, ושאר התחומים שאנחנו מדברים עליהם. דעו שיש המון עבודה בתחום - והוא מחכה לבוגרים".
חגי החל דרכו במכללה עוד כסטודנט בקורסי הסמכה ומכונאות, למד הנדסאי ולבסוף השלים לדיפלומת מהנדס בהצלחה ואנו צופים לו עתיד משמעותי ב'עתיד'.

טטיאנה גזל, מכללת עתיד מעלות
אחת התופעות המרגשות שמתרחשת עם השנים ברשת המכללות היא הפיכתם של סטודנטים וסטודנטיות בולטים לחלק מצוות ההוראה.
טטיאנה גזל, בוגרת מכללת עתיד מעלות במסלול הנדסאי מכונות, היא דוגמה מצוינת למקרה כזה. טטיאנה הייתה מעצבת אופנה שעלתה לארץ לפני כ-14 שנים מאוקראינה. כיום היא עובדת בחברת BTL בפיתוח, במחלקת הנדסת איכות. במסגרת התפקיד היא עוסקת בפיתוח ויציבות של תהליכי ייצור.
במקביל לעבודה בתעשייה, החליטה טטיאנה כי ברצונה להעביר חלק מהידע שצברה גם לדור הבא והיא מרצה בקורס בקרת איכות במסלול הנדסאי מכונות במכללת עתיד מעלות וקורס תכנות CMM .

יוליה שרץ, מכללת עתיד באר שבע
אשה טכנאית רכב?! בהחלט!
יוליה שרץ, בוגרת קורס אוטוטרוניקה במכללת עתיד באר שבע, שעובדת במאיר דרום - מוסך וולוו כטכנאית אוטובוסים ומשאיות:
"אבא שלי מכונאי, מגיל צעיר הייתי חשופה לעולם הרכב. אני קוראת למחלקה שלנו 'מרפאה': אנחנו מזהים באמצעות דיאגנוסטיקה תקלות ומשם מתקדמים.
בקורס הייתי הבחורה היחידה ובארץ יש מעט מאד נשים בתחום, לצערי. אני עובדת במוסך אוטובוסים ומשאיות, ולראות אישה בכלל בענף הרכב שמכניסה ידיים לתוך השמן והגריז זה די נדיר. אני חושבת שעם הניסיון שרכשתי, רכשתי גם את הכבוד של הנהגים והחבר'ה שאיתם אני עובדת.
הגשמתי את החלום שלי מילדותי לעסוק בתחום. במכללת עתיד באר שבע מצאתי את קורס האוטוטרוניקה, והתרשמתי מהמקצועיות ואיכות ההכשרה.

מוג'יר מסרי, מכללת עתיד חיפה
מוג'יר מסרי עבד במשך שנים במקצועות שונים - מתכנת, מורה בתחום ההנדסה ועוד. תחום הרכב תמיד משך אותו – ובסופו של דבר הוא החליט להתמקצע בו ופנה ללימודים במכללת עתיד בחיפה. לפני כשלוש שנים הוא סיים את לימודיו במסלול אוטוטרוניקה – והשתלב במקצוע, בחברת "מכשירי תנועה", בה הוא עובד כיום כמאבחן תקלות רכב. "במסגרת עבודתי אני מאבחן בעיות רבות - מהקטנות ועד הגדולות ביותר", מספר מוג'יר.
הלימודים במכללה, מוסיף מוג'יר, העניקו לו בסיס מקצועי מצוין לקראת הקריירה. "כמי שהגיע מתחומים שונים לחלוטין אל תחום הרכב אני מרגיש שהלימודים נתנו לי תרומה עצומה - מהבסיס הדרוש ועד לידע המתקדם הדרוש בעבודה". כעת, משהשתלב בתחום הרכב, מוג'יר מתכנן להישאר בו – ואף לרכוש השכלה נוספת בתחום, שתאפשר לו להתקדם, דוגמת הנדסת מכונות.

מירב ינאי, מכללת עתיד תל אביב
מירב ינאי, בוגרת הוראת נהיגה במכללת עתיד בתל אביב. הגעתי בעקבות המלצה של אחי, גם הוא למד במכללה הוראת נהיגה ונמצא בתחום כבר שש שנים."
"מבחינתי מדובר בתחום של הדרכה", אומרת מירב, "יש בו המון נתינה, למידה, צריך סבלנות ורצון להעביר חומר בצורה טובה. אני בעלת יכולת הבעה גבוהה ויכולה ללמד ולהסביר בכמה דרכים, כך שאני מאמינה שאני מתאימה לתחום. לי, כאישה שמלמדת הוראת נהיגה, יש יתרון, מאחר ויש המון נשים דתיות ומהמגזר הערבי שאינן יכולות ללמוד נהיגה עם גבר".
"המכללה נהדרת. יש המון עזרה, תמיכה, ופרגון. היחס במכללה הוא יתרון אדיר מבחינתי וכיף להגיע למקום שכזה ללמוד".

ניר רוזנבאום, מכללת עתיד תל אביב
ניר רוזנבאום הוא אחד משני הזוכים במקום הראשון בתחרות "אוטוטק" שנערכה לדור העתיד של הנדסאי הרכב. ניר מנהל מספר שנים מוסך משל עצמו באשקלון, ובעברו עבד 6 שנים ביונדאי ובאופל.
"תמיד ריתק אותי להעמיק במקצוע יותר מהרגיל", הוא מספר. "היה נכנס לי רכב למוסך, והייתי יכול גם לשבת שעה על לא רק להבין מה התקלה - אלא גם ממה בדיוק היא נובעת". הלהט הזה לתחום בו הוא עוסק סייע לניר לצלוח את התחרות בקלות, לדבריו, ולקבל את המקום הראשון. "זה היה מבחן עם כ-30 שאלות באנגלית טכנית. אחריו עברנו בין תחנות. באחת צריך להגדיר מערכת מולטימדיה ברכב של יונדאי, בשנייה להסביר מה עושה כל נורה בלוח השעונים. באחת המשימות היה צריך לקרוא את הספרות המקצועית של יונדאי ולענות איך מנתקים את הרכב מהמתח הגבוה. הניצחון במקום הראשון נתן לי מלגה של 3,000 ש"ח להמשך הלימודים במכללה אך יותר מזה נתן לי תחושת סיפוק גדולה".

ננסי קור, מכללת עתיד תל אביב
ננסי קור, בוגרת קורס מורי נהיגה במכללת עתיד תל אביב. את הרעיון להצטרף לקורס, היא קיבלה מקרוב – בעלה הוא מורה לנהיגה. למרות שהיא אמא לילדים, היא לא מוותרת על קידום הקריירה שלה – וגם התינוקת שלה, שמגיעה איתה לעתים ללימודים, זוכה לרכוש השכלה.
"זה מקצוע שאפשר ללמוד מהר יחסית וניתן לשלב איתו את חיי המשפחה בקלות", היא מספרת, "אני לומדת במסלול ערב, מה שמאוד מקל עליי, כי אני אמא. אני מאוד נהנית מהלימודים. זה לא קל, אבל מי שרוצה להצליח – מצליח".
על הלימודים במכללה אומרת ננסי: "אני ממליצה בחום ללמוד ב'עתיד'. עוד לא נתקלתי ביחס כזה של מרצים וצוות הנהלה , ולמדתי בעוד מקומות בעבר. היחס הוא אישי וחם, ובכנות אני יכולה להגיד שהתאהבתי במכללה בזכות היחס. הקורסים עוברים בכיף, וכולם מאוד מקצועיים ועוזרים כשצריך".

סעיד מחאג'נה, מכללת עתיד אום אל פחם
סעיד מחאג'נה נולד לעולם הרכב – ואביו ניהל מוסך. כשהתבגר, הוא החליט להתמקצע בתחום ונרשם ללימודים לתואר הנדסאי מכונות רכב במכללת עתיד באום אל פאחם. "הגעתי לתחום כי רציתי להיכנס לעסק של אבי ולשפר אותו".
את לימודיו סיים סעיד לפני למעלה מחמש שנים, והקריירה שלו פנתה לכיוון לא צפוי – הוראה בתחום הרכב. במקביל הוא לומד לתואר הנדסת בוכנות.
"מקצועות הרכב נכללים היום בתוך תחום האלקטרוניקה ויש ביקוש רב לעובדים בשוק העבודה", מספר סעיד, "הלימודים מרתקים מאוד ומתאימים למי שמתעניין בתחום האלקטרוניקה. אני בהחלט ממליץ לסטודנטים ללמוד במכללת עתייד. למדתי המון בשנים שלי שם, היחס במכללה הוא מעולה – מכללת עתיד דואגת לכל אחד בצורה פרטנית והמקצועיות היא מעל הכל .

עלי איברהים, מכללת עתיד חיפה
אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל ללמוד. עלי איברהים, מהכפר כאוכב מספר על חזרתו לספסל הלימודים ולפתוח לעצמו אופקים חדשים. חיפשתי מקום שבו יהיו לי שעות גמישות, מורים מצוינים, וקורס טכנולוגי מתקדם – ובחרתי ללמוד במכללת עתיד בחיפה במסלול הנדסאי מכונות תיב"ם".
החזרה לספסל הלימודים לא היתה פשוטה עבור עלי, "אבל די מהר השתלבתי והלימודים הפכו לזמן איכות שלי. בחרתי במסלול של קורס מאוד טכנולוגי שמפעילים בו את הראש כל הזמן, וזה מה שאני אוהב. מהר מאוד הרגשתי שאני במקום הנכון. השגתי ציונים טובים וגם יצרתי קשר טוב עם המרצים, בגלל שהם קרובים אלי בגיל", הוא מספר, "בהדרגה הסטודנטים האחרים התחילו לבקש שאעזור להם והתחלתי לסייע בתגבור לסטודנטים אחרים. לכל מי שמתלבט אם ללכת ללמוד בגיל מבוגר, עלי ממליץ ללא היסוס. "השינוי הזה נתן לי עוד אופציה לחיים ופתח לי דלתות חדשות – אני מאוד שמח שבחרתי במסלול הזה. ידע זה כוח. ורכישת ידע זה כוח. במכללת עתיד השעות מאוד גמישות ומתאימות לאנשים עובדים וההנהלה והצוות מאוד מסייעים לסטודנטים. אני ממליץ בחום".

עו"ד עמית קדם, מכללת עתיד תל אביב
בוגר קורס אוטוטרוניקה ומסלול הנדסאי רכב במכללת עתיד תל אביב. כששואלים אותו מהי ההמלצה העיקרית שלו לסטודנטים, תשובתו חד-משמעית: "לשלב את הלימודים עם ניסיון מעשי. זה לא ללמוד ואז לעשות - זה לעשות וללמוד ביחד. חוץ מזה חייבים תשוקה לתחום המכונות, ושאר התחומים שאנחנו מדברים עליהם. דעו שיש המון עבודה בתחום - והוא מחכה לבוגרים".
חגי החל דרכו במכללה עוד כסטודנט בקורסי הסמכה ומכונאות, למד הנדסאי ולבסוף השלים לדיפלומת מהנדס בהצלחה ואנו צופים לו עתיד משמעותי ב'עתיד'.

אבן ינון, מרכז הכשרה ממשלתי תל ירושלים
אבן ינון, חייל נצח יהודה, למד במרכז הכשרה ממשלתי תל ארזה שבירושלים קורס אוטוטרוניקה במתכונת סטרטר. מדובר במתכונת בה לומדים התלמידים חצי שבוע במכללה ובחציו האחר הם עובדים במוסכים וצוברים ידע ונסיון, כמעט למן יום הלימודים הראשון.
יינון סיים את הלימודים והמשיך לעבוד במוסך המורשה של הונדה-וולוו, בו שובץ במהלך הקורס.
עברו שנתיים מאז אשר במהלכן נשלח יינון מטעם המוסך חהשתלמויות נוספות, הוא צובר ידע ונסיון, במוסך שמחים על התושיה שלו, נכונותו הרבה להשקיע, יכולת הביצוע ופתרון הבעיות, והכל-במצב רוח טוב ובחיוך תמידי.
בעוד 3 שנים כבר יוכל ינון לעבור קורס ניהול ואנו מחזיקים לו אצבעות ומאחלים לו אך טוב!

ג'ורג' מטר, מכללת עתיד חיפה
ג'ורג' מטר, נשוי +2, חובב הגה מושבע, הנדסאי מכונות-רכב, מחזיק בשלושה כתבי הסמכה לניהול מוסך, תואר ראשון בלשון עברית וצרפתית, תואר שני בניהול מערכות חינוך ועוד.
ג'ורג' בוגר מסלול הנדסאי מכללת עתיד חיפה ומגיל צעיר הוא מרצה ברשת עתיד במגמת הרכב. בתקופת לימודיו הוא הספיק להיקלט בתור מאבחן תקלות למערכות הרכב ברשת לובינסקי, חלק מלימודי ההתמחות שלו הוא השלים בצרפת בבית ספר העולמי של סיטרואן והיה מבין מאבחני התקלות הבולטים ברשת.
בשנים האחרונות, ובמקביל לתפקידים נוספים שהוא ממלא מחוץ לרשת עתיד, הקריירה המקצועית שלו חגה סביב הוראת מקצועות הרכב ברשת המכללות שלנו. במרוצת השנים הוא עלה בסולם התפקידים וכיום מוגדר כמרצה בכיר למקצועות הרכב, רכז פרויקטי גמר להנדסאים, מנהל מערכת ניהול למידה משולבת מחשב ומנהל פדגוגי לקורסי מקצועות הרכב. כמו כן, הוא חלק מצוות המרצים המובילים בארץ אשר ממונים על כתיבת תוכנית הלימודים החדשה להנדסאות רכב.
במקביל להיותו מרצה בכיר במגמת הנדסאות רכב הוא מלמד קורסים מקצועיים כגון רישוי והסמכות לרכב, מסמיך בעלי מקצוע לעבודה על רכב חשמלי מתח גבוה ומעביר השתלמויות למורים מובילים בכל רחבי הארץ.
בנוסף לתארים שהוא מחזיק ולתפקידים שהוא ממלא, ג'ורג' הוא סטודנט במסלול הנדסת חשמל במכללה שלנו בחיפה. לימודיו עולים בקנה אחד עם מעבר תעשיית הרכב להנעה בחשמל מתח גבוה.
